ahorn appelkruimeldessert (apple crisp)

    ahorn appelkruimeldessert (apple crisp)

    35keer bewaard
    50min


    452 personen hebben dit gemaakt

    Zachte appels met een beetje ahornsiroop (maple syrup) en bedekt met een knapperige topping. Erg makkelijk en smaakt heerlijk! Mijn verloofde is dol op deze 'apple crumble'.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 appels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes
    • 150ml ahornsiroop (maple syrup)
    • 60g bloem
    • 40g havermoutvlokken
    • 5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 snufje zout
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. Leg de appels in een ovenschaal van 20 cm. Meng de appels met de siroop. Meng in een andere kom de bloem, havermoutvlokken, suiker en zout. Wrijf de boter erdoor tot de mix kruimelig is. Bestrooi de appels gelijkmatig met de kruimelmix.
    3. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren