Marks kerstcake

    Marks kerstcake

    11keer bewaard
    2uur40min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een traditionele kerstcake die niet kan mislukken. Doe er glazuur op voor een feestelijke tint.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 300g gehakte gedroogde vruchtenmix
    • 175g grof gehakte geconfijte kersen
    • 60g gehakte geconfijte citrusschillen
    • 60g gehakte walnoten
    • 300 gr suiker
    • 175g boter
    • 250ml melk
    • 1 theelepel gemengde cake kruiden (kaneel, nootmuskaat, piment)
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 350g gezeefd zelfrijzend bakmeel
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur10min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasovenstand 3. Bekleed een ronde taartvorm van 20x7cm met bakpapier.
    2. Meng in een middelgrote steelpan de vruchtenmix, kersen, citrusschil, walnoten, suiker, boter, melk, kruidenmix en baksoda. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Roer de bloem en eieren erdoor. Schenk in de voorbereide taartvorm. Pak de buitenkant van de vorm in met bruin papier of krantenpapier.
    4. Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven, zet dan de oven op 150 C / gasovenstand 2 en bak nog 1 1/2 uur. Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm, stort de cake dan uit op een rooster, haal het papier weg en laat helemaal afkoelen. De cake kan tot 6 maanden, verpakt in folie, bewaard worden in een luchtdichte trommel.

    En voor het versieren van de cake . . .

    Voor een traditionele kerstcake, gebruik kant en klare marsepein, of gebruik dit recept . Je kunt ook de bovenkant versieren met een assortiment geconfijte vruchten, gedroogd fruit en/of noten, of kant en klare glazuur. Of probeer voor een zelfgemaakte glazuur, dit recept .

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren