Aziatische noedels

  • 13keer bewaard
  • 35min

Probeer dit eens als u weer trek hebt in een lekkere, snelle hap. Voor u het weet staan de buren op de stoep voor het recept.

Christine L.

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 250 gr dunne rijstnoedels of mie
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 kipfilet, in stukjes van 1 cm
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 bladeren paksoi, in stukjes
  • 60 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 1/2 eetlepel hoisin of pekingsaus
  • 2 lente-uitjes, in dunne schijfjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. De noedels volgens de instructies koken. Afgieten.
  2. Intussen in een wok met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur de olie verhitten en daar ui en knoflook in zacht bakken. Kip toevoegen, erdoor roeren en aanbraden. Gember, paksoi, kippenbouillon, sherry, ketjap en hoisinsaus erdoor roeren.
  3. De noedels door het kipmengsel scheppen tot alles goed gemengd is. Schijfjes lente-ui erover en warm opdienen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

richardS
2

Goed te volgen recept. Gewoon eenvoudig, maar met goede ingredienten en een authentieke smaak. - 23 sep 2009

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties