Mijn favoriete gemberkoek
1 / 1 Foto van:  LDYLVBGR
Blader

Mijn favoriete gemberkoek

Deze eenvoudig te bereiden cake is heerlijk stevig en heeft de geur van Kerstmis! Serveren met custardsaus, crème fraiche of slagroom voor een heerlijk dessert.

Charles

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 100g suiker
  • 125g boter
  • 1 ei
  • 225 ml melasse
  • 300 gr witte bloem
  • 1 1/2 theelepel baksoda
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 ml heet water

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:1uur35min 

  1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een vierkante bakvorm van 23 cm invetten en met bloem bestrooien.
  2. In een grote kom suiker en boter romig opkloppen. Ei erdoor kloppen en vervolgens de melasse.
  3. Bloem, baksoda, zout, kaneel, gember en kruidnagel in een kom zeven. Vermengen met de botermix en vervolgens het hete water erdoor roeren. In de ingevette bakvorm schenken.
  4. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt. In de bakvorm laten afkoelen alvorens te serveren.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties