Mijn favoriete gemberkoek

    (1085)
    1 uur 35 minuten

    Deze eenvoudig te bereiden cake is heerlijk stevig en heeft de geur van Kerstmis! Serveren met custardsaus, crème fraiche of slagroom voor een heerlijk dessert.


    901 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100g suiker
    • 125g boter
    • 1 ei
    • 225 ml melasse
    • 300 gr witte bloem
    • 1 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 ml heet water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een vierkante bakvorm van 23 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. In een grote kom suiker en boter romig opkloppen. Ei erdoor kloppen en vervolgens de melasse.
    3. Bloem, baksoda, zout, kaneel, gember en kruidnagel in een kom zeven. Vermengen met de botermix en vervolgens het hete water erdoor roeren. In de ingevette bakvorm schenken.
    4. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt. In de bakvorm laten afkoelen alvorens te serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1085)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren