Mincemeat pasteitjes

    Mincemeat pasteitjes

    11keer bewaard
    9uur


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een traditionele engelse kersttraktatie, dit 'mince pie' recept is makkelijk te maken door de goede kwaliteit kant en klare mincemeat vulling (een mengsel van fruit, zuidvruchten, niervet, specerijen en drank, te koop bij engelse delicatessezaken).

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500g kant en klare mincemeat
    • 175g gehakte walnoten
    • 2 appels - geschild, zonder klokhuis en in stukjes
    • 100g donkerbruine basterdsuiker
    • 4 eetlepels bruine rum
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 recept voor taartdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 7uur50min  ›  Klaar in:9uur 

    1. Meng de mincemeat, walnoten, appels, bruine suiker, citroensap en rum in een kom. Mix goed. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
    2. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    3. Haal de vulling uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bereid het deeg voor en snij er cirkels uit voor kleine taartvormpjes. Roer de vulling goed door en giet dit over de taartbodempjes. Dek af met deeg en maak sleufjes of maak een stervormige bovenkant. Plooi en verzegel de randen.
    4. Bak 40 min in een voorverwarmde oven op een laag rooster of totdat ze goudbruin zijn.

    Tip:

    Zelf mincemeat maken? Volg dit recept .

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren