Mini BLT's

    Mini BLT's

    138keer bewaard
    1uur30min


    373 personen hebben dit gemaakt

    Deze borrelhapjes zijn gemaakt met kerstomaatjes met een heerlijke vulling van mayonaise, spekjes en lente-ui. Geserveerd op een bedje rucola zien ze er geweldig uit. Dit recept is afgeleid van de klassieke Amerikaanse BLT sandwich: bacon, lettuce and tomato. Spek, sla en tomaat.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 500 gr doorregen spek, gebakken en in kleine stukjes
    • 125ml mayonaise
    • 4 eetlepels lente-ui, fijngesneden
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
    • 24 kerstomaatjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De bacon in een grote, diepe koekenpan op een matig hoog vuur in 6-8 minuten gelijkmatig bruin bakken. Laten afkoelen, in stukjes snijden en apart zetten.
    2. In een kom mayonaise, bacon, ui en peterselie grondig mengen. Apart zetten.
    3. De tomaten in lengterichting halveren. Met een meloenlepeltje of theelepeltje de inhoud uit de tomaat scheppen en weggooien. De tomaten vullen met het baconmengsel en 1 uur in de koelkast zetten. Koud serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    renettakookt
    4

    Heerlijk! Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n fan van tomaat, maar dit hapje vond ik echt lekker. - 16 dec 2010

    AnneWester
    3

    Heerlijk, heb ik zojuist gemaakt!! ~ Anne Wester ~ Hapjes Maken - 24 jul 2011

    van
    2

    Ik heb ze gisteren gemaakt voor mijn verjaardag!!! Echt super lekker!!! Is een blijvertje!!! Bedankt voor het recept!!! :-) - 05 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren