Mini pecantaartjes

    Mini pecantaartjes

    9keer bewaard
    1uur15min


    75 personen hebben dit gemaakt

    Mini pecannotentaartjes maken grote indruk tijdens het Kerstfeest.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • Deeg
    • 175g roomkaas
    • 225g boter, zacht
    • 250g bloem
    • Vulling
    • 50 gr boter, op kamertemperatuur
    • 325g donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 200g gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 20min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    2. Vet 30 mini taartvormpjes of muffinvormpjes in en zet apart.
    3. Om het deeg te maken: Mix in een middelgrote kom de roomkaas en 225g boter tot een luchtig geheel. Meng gelijkmatig de bloem erdoor, om er een glad deeg van te maken. Rol hier 30 even grote balletjes van en druk elk in een taartvormpje zodat het de bodem en zijkanten bedekt.
    4. Om de vulling te maken: Mix in een middelgrote kom 50g boter en de suiker tot een luchtig geheel. Klop de eieren en vanille erdoor tot het goed gemengd is. Roer de pecannoten erdoor. Vul elk taartvormpje voor de helft. De vulling zal nog rijzen als het bakt.
    5. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven lichtbruin. Laat afkoelen in de vormpjes en gebruik dan een mes om elk taartje uit het vormpje te drukken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren