Mini zoete aardappel taartjes

    Mini zoete aardappel taartjes

    44keer bewaard
    28min


    57 personen hebben dit gemaakt

    Een mini versie van de klassieke 'sweet potato pie', een kersttraditie in Amerika. Lekker bij het kerstdiner of als hapje.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 350g zoete aardappel, geschild en in blokjes
    • 1 pakje hartige taart deeg
    • 180 ml gecondenseerde melk 'light'
    • het wit van 2 eieren
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 3/4 theelepel kaneelpoeder
    • 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
    • 4 eetlepels gehalveerde cranberry's (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 18min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:28min 

    1. Leg de zoete aardappel in een steelpan met net genoeg water om te bedekken. Breng aan de kook en kook ze gaar in ongeveer 5 minuten. Giet af en pureer met een vork of stamper.
    2. verwarm de oven voor op 220 C / gasovenstand 7. Verdeel het deeg in 24 kleine balletjes, bewaar de rest van het deeg voor een ander doel. Druk de balletjes in twee mini muffinbakplaten met elk 12 vormpjes om de taartvormpjes te maken. Zet apart.
    3. Doe de zoete aardappel in een blender of keukenmachine, voeg de gecondenseerde melk, eiwitten, basterdsuiker, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel toe. Pureer tot een glad geheel. Doe ongeveer 1 lepel van dit mengsel in elk taartvormpje.
    4. Bak dit 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat in de vorm op een rooster afkoelen. Garneer elk taartje met een halve cranberry voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    RianneWiesjeKompier
    1

    - Gewaardeerd op - 23 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren