Pepermunt-chocoladefudge

    Pepermunt-chocoladefudge

    13keer bewaard
    45min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Deze decadente gelaagde fudge is perfect voor degenen die houden van de 'After Eight' combinatie van munt en chocola. Leuk om weg te geven!

    Ingrediënten
    Porties: 28 

    • 350g pure chocola
    • 1 (397g) blikje gezoete gecondenseerde melk
    • 2 theelepels vanille extract
    • 175g witte chocola
    • 1 eetlepel pepermunt extract
    • 1 druppel groene kleurstof voor voedsel (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bekleed een 20 of 23cm vierkante bakplaat in met vetvrij papier.
    2. Smelt in een zware steelpan de chocola met de 250ml gecondenseerde melk en vanille. Spreid de helft van het mengsel in de bakplaat uit. Zet 10 minuten in de koelkast tot het stevig is. Bewaar de rest van het chocolademengsel op kamertemperatuur.
    3. Smelt in een andere zware steelpan op laag vuur de witte chocola met de resterende gecondenseerde melk (mengsel wordt dik). Roer het pepermunt extract en eventueel de kleurstof erdoor. Verspreid dit mengsel op de afgekoelde laag chocola; doe 10 minuten in de koelkast tot het stevig is.
    4. Verspreid het resterende pure chocola mengsel over de mintlaag; zet 2 uur in de koelkast tot het stevig is. Snij in vierkanten en bewaar in een luchtdichte trommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren