Muskaatpompoensoep

    Muskaatpompoensoep

    1keer bewaard
    50min


    68 personen hebben dit gemaakt

    Een romige muskaatpompoensoep om in de magnetron te maken. Pas het recept naar je eigen smaak aan met nootmuskaat, kruidnagel en een vleugje kaneel.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1kg muskaatpompoen, in blokjes
    • 2 uien, gehakt
    • goed klontje boter
    • 500ml groentebouillon
    • 100ml slagroom
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • 1 snufje gemalen kruidnagel
    • 1 snufje kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng in een grote magnetronschaal de pompoen, ui en boter. Dek af en zet 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Schil de pompoen. Roer de bouillon erdoor en kook op de hoogste stand nog eens 20 tot 25 minuten, tot de pompoen zacht is.
    2. Pureer de pompoen, uien en bouillon in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg room, zout en peper toe en zet nog 3 tot 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand, totdat het goed verwarmd is. Breng op smaak met nootmuskaat, kruidnagel en kaneel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren