Oma's niet te mislukken taartdeeg

  • 60keer bewaard
  • 15min

Dit recept is meer dan 100 jaar oud. Gebruik dit taartdeeg recept voor zoete en hartige taarten. Het is genoeg deeg om een taartvorm van 23 cm mee te bekleden.

barbara castodio

Ingrediënten

Porties: 32 

  • 500 gr witte bloem
  • 350 gr boter of reuzel
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 ei
  • 125 ml water

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

  1. Meng in een grote kom de bloem, boter of reuzel, suiker en zout. Meng dit tot een kruimelig geheel.
  2. Mix in een kleine kom het ei met het water. Meng dit door het meel. Zet in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (5)

awaschlo
19

- 23 aug 2011

juul
van
8

- 13 mei 2011

tassierein
6

Als ik heel eerlijk moet zijn viel deze bodem bij mijn gasten niet echt in de smaak. Ik heb me echt aan je recept gehouden maar ook ik vond het weinig smaakvol..sorry - 29 jan 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties