Oma's rabarbertaart

  • 20keer bewaard
  • 1uur45min

Toen ik klein was ging ik graag naar oma om een stuk versgebakken rabarbertaart te eten. Nu ik het recept heb, kan ik hem maken wanneer ik wil!

pie223

Ingrediënten

Porties: 15 

  • Taartbodem
  • 175g boter
  • 200 gr witte bloem, apart te verwerken
  • 1 eetlepel suiker
  • Rabarbervulling
  • 6 eieren, gescheiden
  • 4 eetlepels bloem
  • 250ml ongezoete gecondenseerde melk
  • 400g suiker
  • 1 kg rabarber, gesneden
  • Meringue
  • 150 gr suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

  1. Voor de bodem: de oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4 en een ovenschaal van 22x33 cm licht invetten. In een middelgrote kom boter, 200 gr bloem en 1 eetlepel suiker met een mixer vermengen. Het deeg over de bodem van de ovenschaal verdelen, aandrukken en 15 minuten bakken.
  2. Voor de vulling: in een grote mengkom 6 eierdooiers, 4 eetlepels bloem, gecondenseerde melk, 400 gr suiker en rabarber vermengen en over de afgekoelde taartbodem verdelen. 1 uur bakken tot de taart stevig is.
  3. Voor de meringue: in een grote mengkom het wit van 6 eieren schuimig opkloppen. Met 150 gr suiker en vanille tot stijve pieken kloppen. De meringue over de rabarber verdelen en in 10-20 minuten goudbruin bakken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

jolandaH
van
2

Heerlijk als dessert. Ik ben dol op rabarber, maar het moet niet te zuur zijn. Deze taart was lekker! - 02 jun 2010

CarBB
van
1

Ik heb de taart weggegooid, had er heel erg naar uitgekeken maar de binnenkant bleef Drellll - 30 jun 2013

ellyvdh
van
0

De taart was heerlijk, maar zag er niet uit. De binnenkant was te dun, waardoor hij uit elkaar liep. Ondanks dat was de smaak verrukkelijk. Het recept heb ik precies gevolgd, ik weet niet wat er mis is gegaan. - 12 mei 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties