Verse pompoensoep

    (32)

    Door het roosteren komt de smaak van de pompoen er goed uit en dit zorgt ervoor dat deze eenvoudige pompoensoep met slechts een handvol ingrediënten zo lekker smaakt.


    49 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kleine pompoenen
    • 750ml kippenbouillon
    • 150ml slagroom
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen salie
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 4 eetlepels zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 50min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasovenstand 6. Snij de pompoenen door de helft en schep de zaadjes eruit. Vet een bakblik in met olie. Leg de pompoen met het vruchtvlees naar beneden op het bakblik en rooster tot het zacht is, in ongeveer 45 minuten. Haal de pompoenen uit de oven en laat afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, verwijder het vruchtvlees en stop in een keukenmachine. Gooi de schil weg.
    2. Voeg kippenbouillon toe aan de pompoen en pureer. Schenk de soep in een grote steelpan en breng zachtjes aan de kook op middelhoog vuur. Roer de room, nootmuskaat, salie en zout erdoor. Roer goed door en haal van het vuur. Serveer met een lepel zure room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (32)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren