Oosterse vleesspiesen

    Oosterse vleesspiesen

    12keer bewaard
    2uur30min


    500 personen hebben dit gemaakt

    Deze rundvleesspiesjes met gembersmaak zijn lekker als borrelhap. En maak van restjes een lekkere sandwich!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels hoisinsaus
    • 3 eetlepels sherry
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 1 theelepel barbecuesaus
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 700 gr vanglap
    • vleespennen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 6min  ›  Extra tijd: 2uur4min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. In een kopje hoisinsaus, sherry, ketjap, barbecuesaus, ui, knoflook en gember mengen.
    2. Snijd het rundvlees tegen de draad diagonaal in repen van 5 cm. Leg de repen in een grote, hersluitbare plastic zak en schenk hier de hoisinmix over. Goed mengen en 2 uur of een nacht in de koelkast zetten.
    3. De barbecue goed heet laten worden. Overbodige marinade verwijderen en het vlees aan vleespennen rijgen.
    4. Het rooster met olie invetten en de vleespennen in ong. 3 minuten tot gewenste gaarheid roosteren.

    Geen barbecue?

    Je kan de piezen ook op een grilpan grillen als je geen barbecue hebt of als het buiten te koud is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren