Ouderwetse macaronischotel met tomaat en kaas

    Ouderwetse macaronischotel met tomaat en kaas

    39keer bewaard
    1uur10min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige, goedkope versie van een ovenschotel die oma graag maakte. Ik meng macaroni met rijpe cheddar, tomaatblokjes en verschillende kruiden voor een heerlijk ouderwetse klassieker.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 325 gr macaroni
    • 50g gesmolten boter
    • 275g geraspte rijpe cheddar kaas
    • 1 (400g) blikje tomatenblokjes
    • 3 grote eieren
    • 600 ml melk
    • 1/2 pakje (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 25g geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 theelepel pittige mosterd
    • 2 scheutjes hete pepersaus, bijv. Tabasco
    • 30 gr verse peterselie, fijngesneden
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel paprikapoeder, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 53min  ›  Extra tijd: 2min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ovenschaal van 8 liter licht met olie invetten.
    2. Een grote pan licht gezouten water op een hoog vuur aan de kook brengen. Macaroni toevoegen en weer aan de kook brengen en de pasta in een open pan onder af en toe roeren in ong. 8 minuten al dente koken. Goed afgieten (met vergiet in de gootsteen). De macaroni in de ingevette ovenschaal scheppen en boter, cheddar en tomaten erdoor roeren.
    3. In een keukenmachine eieren, melk, roomkaas, Parmezaanse kaas, mosterd, hete saus, peterselie, nootmuskaat, peper en zout tot een glad geheel malen. Over de macaroni schenken en het geheel met paprikapoeder bestrooien.
    4. 45-50 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het midden stevig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren