Ouderwetse rijstebrij

    Ouderwetse rijstebrij

    14keer bewaard
    2uur10min


    132 personen hebben dit gemaakt

    Deze rijstebrij heeft een mooie romige textuur. Een enorme troost voor wie op zoek is naar een terugkeer van een aantal ouderwetse gerechten uit zijn of haar jeugd! We vinden het vooral lekker omdat het in de oven gemaakt wordt en niet op het fornuis.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 liter melk
    • 100g suiker
    • 100g ongekookte witte rijst
    • 20g boter
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 75g sultanarozijnen (optioneel)
    • 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 C / gasovenstand 2. Vet een 2 liter ovenschaal in.
    2. Klop de eieren en melk op. Roer de suiker, rijst, boter, vanille extract, rozijnen en nootmuskaat erdoor. Schenk in de ingevette ovenschaal.
    3. Zet 2 tot 2 1/2 uur in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig door tijdens het eerste uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    weet je in plaats van oven deedt mijn moeder het altijd in bed onder de dekens helemaal ingepakt,stond daar dan een paar uur te stomen,en als we dan in de avond thuis kwamen ,hadden wij lekkere rijstpap met gesmolten boter suiker en kaneel heerlijk - 26 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren