Paaslamcake

  (56)
  1 uur 30 minuten

  Deze paascake wordt gebakken in een speciale cakevorm in de vorm van een lam en kan ook als een lam gedecoreerd worden. Naar wens kunt u voor het toevoegen van het eiwit specerijen door het beslag mengen, zoals bijv. anijs, nootmuskaat of kaneel.


  48 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 300 gr cakemeel
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gr suiker
  • 125g boter
  • 250ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • het wit van 4 eieren

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

  1. Eerst uw bakvorm voorbereiden. Invetten met een beetje plantaardige olie, een paar minuten laten staan en dan schoonmaken met een theedoek. Vervolgens de vorm invetten en met bloem bestrooien. (Ook alle kleine hoekjes!)
  2. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Cakemeel zeven en dan met bakpoeder en zout (nogmaals) in een kom zeven. Apart zetten.
  3. In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen en hieraan afwisselend meelmengsel en melk toevoegen. Na elke toevoeging tot een glad geheel mixen. Vanille erdoor roeren.
  4. In een grote glazen of metalen mengkom het eiwit tot zachte pieken opkloppen. 1/3 van het eiwit door het beslag scheppen om het luchtiger te maken, vervolgens het resterende eiwit er snel doorheen scheppen.
  5. Het beslag in de in de gezichtshelft van de bakvorm schenken. Een houten lepel VOORZICHTIG door het beslag bewegen om luchtbelletjes te verwijderen. Let er goed op dat u de ingevette en met bloem bestrooide kanten niet raakt. Sluit de bakvorm goed af (eventueel dichtbinden) zodat stoom of rijzend deeg de twee delen niet uit elkaar duwt.
  6. Ong. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken. U kunt de gaarheid testen door een vleespen door het stoomgat te steken. Laat de cake 15 minuten in de bakvorm op een rooster afkoelen. Vervolgens voorzichtig de bovenste helft van de vorm verwijderen. Laat nogmaals 5 minuten laten afkoelen voordat u de cake van de bodem losmaakt (dan kan de stoom ontsnappen en de cake nog wat steviger worden). Na verwijderen van de bakvorm de cake op een rooster volledig laten afkoelen. Zet de cake niet rechtop voordat deze volledig is afgekoeld! Glaceren met het '7 minuten glaceerrecept' van deze website of een ander wit glazuur naar keuze. Decoreer de cake zodat deze op een lam lijkt.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (56)