Paaslamsbout

    Paaslamsbout

    10keer bewaard
    3uur20min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Deze lamsbout is heerlijk sappig en aromatisch. Een favoriet gerecht in ons gezin.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1 theelepel kruidenzout
    • 1/2 theelepel gedroogde marjolein
    • 1/4 theelepel mosterdpoeder
    • 1/8 theelepel gemalen kardemom
    • 1 hele (2,25 kg) lamsbout
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1 sinaasappelschil, in dunne reepjes
    • verse munt ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    2. In een kommetje zout, peper, kruidenzout, marjolein, mosterd en kardemom vermengen. De lamsbout met de kruidenmix inwrijven. 16 diepe inkepingen in het vlees maken en in elke snee tijm en een reepje sinaasappelschil plaatsen. Leg de lamsbout met de vetrand naar boven op een rooster in een ondiepe braadslee. De vleesthermometer in het midden van het dikste stuk vlees steken.
    3. De lamsbout 2 1/2-3 uur in de voorverwarmde oven roosteren. Het vlees is medium gaar als de thermometer 80°C aangeeft.
    4. Vleesthermometer verwijderen en de lamsbout op een warme schaal leggen. Garneren met verse munt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren