Pepparkakor

    (49)

    Deze Zweedse gemberkoekjes zijn een traditionele kersttraktatie. Heerlijk subtiel van smaak.


    49 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 250g boter
    • 300 gr suiker
    • 1 ei
    • 1 eetlepel rietsuikerstroop
    • 4 eetlepels sinaasappelsap
    • 2 theelepels sinaasappelrasp
    • 450g bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 2 theelepels gemalen kruidnagel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Bakplaten met bakpapier beleggen.
    2. In een grote kom boter en suiker romig opkloppen. Ei, rietsuikerstroop, sinaasappelsap en sinaasappelrasp erdoor roeren. Bloem, baksoda, kaneel, gember en gemalen kruidnagel in een kom zeven en het geheel tot een goed gemengd deeg roeren.
    3. Het deeg uitrollen tot een dikte van 0,25 cm en met koekstekers in de gewenste vorm snijden. Op de bakplaat leggen en 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken, vervolgens op een rooster laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (49)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren