Pesto en parmezaanse kaas crostini

    Pesto en parmezaanse kaas crostini

    48keer bewaard
    18min


    116 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer eenvoudig, veelzijdig recept van pesto op sneetjes geroosterde baguette. Een van mijn meest gevraagde recepten! Heerlijk als hapje, of als bijgerecht bij soep of salade. Probeer ze met zongedroogde tomatenpesto!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 baguette
    • 8 eetlepels mayonaise
    • 5 eetlepels basilicum pesto
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 75g versgeraspte Parmezaanse kaas
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 6min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:18min 

    1. Verwarm de oven op grill stand. Leg de sneetjes brood in een enkele laag op een bakplaat. Leg ze onder de grill voor 5 tot 8 minuten, of tot ze licht geroosterd zijn aan 1 kant. Let op dat ze niet verbranden. haal ze uit de oven, draai ze om, zodat de geroosterde kant onder ligt.
    2. Zet de oven op 180 C / gasovenstand 4. Mix in een kleine kom de mayonaise, pesto, knoflook, parmezaanse kaas en zout. Verdeel dit over de ongeroosterde zijde van de sneetjes brood.
    3. Bak ze 6 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven op grill stand, en zet de bakplaat vlak onder de gril, totdat het begint te bubbelen en ze goudkleurig worden. Laat ze iets afkoelen alvorens te serveren.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren