Petit fours

    Petit fours

    21keer bewaard
    1uur30min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Entertain in stijl met dit petit fours recept. Deze sponscake is perfect om petit fours mee te maken. Het is een stevige cake die makkelijk in stukken te snijden is en per stuk geglaceerd wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 36 


    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet een bakvorm van 25x35cm in.
    2. Klop in een grote kom met een elektrische mixer de eieren en eidooiers op. Voeg suiker bij en klop op tot het dik en lichtgekleurd is, in ongeveer 10 minuten. Zeef de bloem en bakpoeder bij het ei-mengsel en meng dit samen met de melk met de hand door elkaar. Roer tot het beslag net gemengd is. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
    3. Bak 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. Stort de cake uit op een vel bakpapier en laat helemaal afkoelen. Hierdoor krijg je mooie petit fours van gelijke grootte.
    4. Snij de afgekoelde cake in kleine vierkanten, rechthoeken of driehoeken en leg de stukjes in rijen op een rooster met genoeg ruimte tussen de rijen. Zet het rooster op een bakplaat of bakpapier om de overtollige glazuur op te vangen.
    5. Lepel of schenk warme glazuur over de cakejes. De glazuur die op het papier druipt kan er afgeschraapt worden en weer verwarmd worden. Laat de petit fours staan tot ze helemaal droog zijn. Haal de cakejes van het rooster met een metalen spatel en snij de onderste randjes bij met een scherp mes. Zet ze in kleine petit fours vormpjes en garneer ze zoals je wilt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren