Pikant rundvlees met sinaasappel

    Pikant rundvlees met sinaasappel

    7keer bewaard
    30min


    267 personen hebben dit gemaakt

    Deze roerbakschotel is zeer geschikt als doordeweekse maaltijd. De bereiding duurt net zo lang als het koken van een pan rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 500 gr entrecote of rumpsteak, diagonaal in dunne repen gesneden
    • 4 eetlepels sinaasappelschil, in sliertjes
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 2 eetlepels maïzena
    • 250 ml runderbouillon
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 4 eetlepels sherry
    • 4 eetlepels sinaasappelmarmelade
    • 1/2 theelepel gemalen rode chilischilfers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een wok of koekenpan op matig hoog vuur de olie verhitten en hierin het rundvlees in 3 porties 3 minuten roerbakken. Het bereidde vlees uit de pan halen en op een met keukenpapier bekleed bord leggen.
    2. Al het vlees in de wok doen, sinaasappelschil, knoflook en gember toevoegen en 1 minuut roerbakken.
    3. In een middelgrote kom maïzena, bouillon, sojasaus, sherry, marmelade en rode chili vermengen, over het vlees schenken en al roerend op een middelhoog vuur 1 minuut laten koken. Heet serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren