Pindakaas en rozijnen Flapjacks

    Pindakaas en rozijnen Flapjacks

    8keer bewaard
    45min


    640 personen hebben dit gemaakt

    Deze flapjacks (koekjes) bevatten vezels uit de haver en proteïne uit de pindakaas - maar je kinderen zullen ze gewoon heerlijk vinden! Een goeie snack voor kinderen als je ze iets wilt geven dat zoet is, maar toch voedzaam.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 75g 'crispy rice' ontbijtgranen
    • 150g havermoutvlokken
    • 75g rozijnen (sultana's)
    • 75g bruine basterdsuiker
    • 100ml rietsuikerstroop
    • 125g pindakaas met stukjes noot (liefst ongezoet)
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng in een grote kom de ontbijtgranen en havermoutvlokken. Zet apart. Vet een bakblik van 23x30cm in.
    2. Meng de bruine basterdsuiker en stroop in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal van het vuur zodra het begint te koken en roer de pindakaas en vanille erdoor tot het glad is. Schenk over het granen en havermout mengsel en meng goed.
    3. Doe dit in het bakblik en druk aan met de achterkant van een grote lepel. Laat afkoelen en snijd dan in vierkanten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren