Pittige gefrituurde kip

    Pittige gefrituurde kip

    11keer bewaard
    1uur15min


    242 personen hebben dit gemaakt

    Door de drumsticks te frituren behoud je alle sappen, en de chilisaus voegt een extra kick toe. Dit is een erg eenvoudige maaltijd en nog goedkoop ook! Ik gebruik ook wel kipfilets in plaats van drumsticks, de filets zijn sneller gaar. Geniet ervan!!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 kip drumsticks
    • 4 eetlepels hete chilisaus
    • 5 eetlepels witte bloem
    • 2 eetlepels polenta
    • 1/2 theelepel zout
    • 750ml plantaardige olie om te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Marineren: Haal het vel van de kip en doe de drumsticks in een hersluitbare plastic zak. Schenk de saus over de kip, sluit de zak en leg in de koelkast om minimaal 1 uur, max 24 uur te marineren. Hoe langer je de kip laat marineren, hoe pittiger het wordt.
    2. Meng in een andere hersluitbare plastic zak de bloem, polenta en zout. Voeg de kip toe, sluit af en schud goed door om de kip te bedekken.
    3. Verhit olie in een grote, diepe (frituur)pan op middelhoog vuur. Leg de kip erin en frituur, zonder deksel in 25 tot 30 minuten gaar. Keer de kip regelmatig, om gelijkmatig bruin te laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren