Pittige kaasstengels

    Pittige kaasstengels

    14keer bewaard
    30min


    173 personen hebben dit gemaakt

    Deze kaasstengels vol boter en kaas hebben een extra kick door een snufje cayennepeper. Indien gewenst kun je de cayenne weglaten voor een gewoon kaasstengel recept.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 250g bloem
    • 275g geraspte belegen kaas (b.v. cheddar)
    • 165g boter
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1/2 theelepel zout
    • 125ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasovenstand 6. Vet een bakblik in of bekleed met bakpapier.
    2. Meng de bloem, bakpoeder, cayennepeper, zout, geraspte kaas en boter in een kom en mix goed door. Voeg steeds een klein beetje water toe om een zeer stevig deeg te maken.
    3. Rol, op een licht met bloem bestoven oppervlak, stukjes van het deeg uit tot stengels iets dikker dan een potlood. Snij de stengels af op 8 tot 12 cm lengte. Leg de stengels op een bakplaat.
    4. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gebruind zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren