Bagna Cauda

    (31)

    Deze pittige Italiaanse dipsaus is een romig mengsel van knoflook en ansjovis. Hij moet warm geserveerd worden met rauwe groenten, een knapperige ciabatta, of wat u ook lekker vindt!


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr boter
    • 10 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 blikjes (50 gr) ansjovisfilet, uitgelekt
    • 450 ml extra dikke room (50% vetgehalte)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. De boter in een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur smelten en daarin de knoflook sauteren. Vuur laag zetten en ansjovis en room toevoegen. Onder voortdurend roeren de saus laten indikken. Van het vuur nemen, afdekken en ong. 2 uur in de koelkast zetten.
    2. Zet het mengsel weer op een middelhoog vuur en onder regelmatig roeren verwarmen. Warm serveren.

    NB

    Laat 2 uur in de koelkast staan zodat de smaken zich mengen, warm dan weer goed op alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (31)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren