Pompoenwafels met appel-cranberry saus
1 / 1 Foto van:  laceybug8806
Blader

Pompoenwafels met appel-cranberry saus

Pompoenwafels maak je voor herfst- en winterbrunches, een speciaal onbijt in het weekend of zelfs bij de avondmaaltijd. Ze worden geserveerd met appel-cranberrysaus bereid met stroop en gehakte pecannoten. Granny Smith of Cox appels werken goed in dit recept!

Amie

Ingrediënten

Porties: 4 

  • Appel-Cranberry saus
  • 3 grote Granny Smith appels
  • 50g boter
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel rasp van sinaasappelschil (optioneel)
  • 175ml (ahorn)stroop verdeeld
  • 50g gedroogde cranberry's
  • 50g gehakte pecannoten
  • boter (optioneel)
  • Pompoenwafels
  • 3 eieren
  • 350ml karnemelk
  • 100ml koolzaadolie
  • 125g pompoenpuree
  • 135g volkoren bakmeel
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3/4 theelepel baksoda
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • Om te serveren
  • 100g crème fraîche

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

  1. Om de appel-cranberry saus te maken: Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes (0,5 cm). Meng de appelstukjes, 50g boter, 1/2 theelepel kaneel, vanille, sinaasappelsap, rasp en 3/4 van de stroop in een sauspan. Kook 3 minuten op matig vuur. Voeg de cranberry's toe en kook nog 5 tot 10 minuten tot de appel en cranberry's zacht zijn.
  2. Schep de appels en cranberry's met behulp van een schuimspaan in een kom. Laat het appelsiroop mengsel zachtjes koken tot het dik is, ongeveer 8 minuten, onder vaak roeren. Haal van het vuur en roer de resterende stroop erdoorheen. Voeg de pecannoten toe aan het appel-cranberry mengsel.
  3. Verwarm het wafelijzer voor.
  4. Mix de eieren, karnemelk, olie en pompoenpuree in een kom stevig door. Meng het bakmeel met de suiker, bakpoeder, baksoda, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember. Roer het bloemmengsel door het pompoenmengsel en mix tot het goed gemengd is. Het beslag moet nog schenkbaar zijn; voeg een eetlepel meer karnemelk toe indien nodig.
  5. Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer. Serveer warm, met een lepel crème fraîche en appel-cranberry saus, en serveer de gekruide stroop erbij.

Pompoenpuree:

Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties