Bloemkool en preisoep

    (381)
    1 uur 15 minuten

    Een simpele, maar smaakvolle variant op aardappelpreisoep. Een heerlijke soep voor hen die op de calorieën letten of eens een andere vegetarische soep willen proberen.


    307 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 40 gr boter
    • 3 preien, in stukken van 2,5 cm
    • 1 grote bloemkool, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 liter groentebouillon
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 250 ml extra dikke room (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur olijfolie en boter verhitten en daarin prei, bloemkool en knoflook ong. 10 minuten sauteren. Groentebouillon erdoor roeren, aan de kook brengen, het vuur laag zetten, de pan sluiten en 45 minuten laten stoven.
    2. De soep van het vuur halen en met een staaf- of handmixer pureren. Kruiden met zout en peper. De room toevoegen en blijven roeren tot de soep een gladde consistentie heeft.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (381)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Makkelijk te maken en overheerlijk! We konden ons nog net bedwingen de hele pan meteen op te eten. Staan nu een paark bakjes in de vriezer.  -  11 feb 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties