Pure chocolade truffels

    Pure chocolade truffels

    49keer bewaard
    2uur


    149 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een basis truffelrecept waaraan je zelf je eigen smaken of extracten kan toevoegen. Bestuif met cacaopoeder of poedersuiker, of rol door kokos of gemalen nootjes.

    Ingrediënten
    Porties: 35 

    • 350g pure chocola, fijngehakt
    • 5 eetlepels slagroom
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Meng in een middelgrote steelpan op middelhoog vuur de chocolade en room. Kook, al roerende, tot de chocola is gesmolten en het mengsel glad is. Haal van het vuur en roer met een garde de smaakstoffen toe. Schenk in een kleine schaal en zet in de koelkast tot het afgekoeld is, maar niet te hard in 1 1/2 tot 2 uur. Vorm balletjes en rol door de coating.

    Tip:

    Vervang de vanille voor likeur of andere smaakstoffen. Verdeel truffelmengsel in derden. Voeg 1 eetl likeur (amandel, koffie, sinaasappel) toe aan ieder deel; meng goed.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    koekje
    van
    6

    Ik heb een deel van de truffels door cacao gerold als coating, en een aantal in gesmolten witte chocolade gedoopt. allebei een succes! - 28 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren