Quinoa met citroen

    Quinoa met citroen

    37keer bewaard
    25min


    243 personen hebben dit gemaakt

    Quinoa is een gezonde graansoort met een hoog proteïnegehalte. Het kan couscous vervangen en is heerlijk als bijgerecht. Met dit recept bereid u een krokant, citroenachtig, gezond bijgerecht of lichte maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels pijnboompitten
    • 170 gr quinoa
    • 250ml water
    • zeezout naar smaak
    • 60 ml vers citroensap
    • 2 stengels selderie, gesneden
    • 1/4 rode ui, fijngesneden
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1 bosje verse peterselie, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een droge koekenpan op een middelhoog vuur de pijnboompitten ong. 5 minuten roosteren. Constant roeren, ze branden snel aan. Apart zetten om af te laten koelen.
    2. In een sauspan quinoa met water en zout aan de kook brengen. Het vuur middelhoog zetten en koken tot de quinoa zacht is en het water geabsorbeerd (ong. 10 minuten). Even laten afkoelen en met een vork losmaken.
    3. De quinoa in een kom scheppen en pijnboompitten, citroensap, selderie, ui, cayennepeper, komijn en peterselie erdoor roeren. Voor serveren eventueel op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    3

    Prima. Let op: quinoa is absoluut geen graansoort maar het zijn zaden - 29 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren