Quinoapilaf met spinazie en kaas

    Quinoapilaf met spinazie en kaas

    114keer bewaard
    40min


    186 personen hebben dit gemaakt

    In deze romige pilaf wordt de luchtige, nootachtige graansoort quinoa verwerkt. Verder is het recept gebaseerd op een heerlijke harde geitenkaas. Het recept heeft verbluffende smaak en textuur. Probeer het eens met gestoomde zalm. Het recept is ook lekker met pijnboompitten en een reeks van andere kazen.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 4 eetlepels quinoa
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels naturel zonnebloempitten
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 50g verse spinazieblaadjes
    • 2 theelepels citroensap
    • 25 gr geraspte stevige geitenkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Een pan licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. Quinoa toevoegen en in 15-20 minuten gaar koken. Afgieten door een vergiet en met koud water afspoelen. Apart zetten.
    2. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin de zonnebloempitten ong. 2 minuten licht roosteren. Knoflook erdoor roeren en ong. 2 minuten bakken, tot de knoflook zacht wordt en de geur vrijkomt. Afgekoelde quinoa en spinazie erdoor roeren en al roerend de quinoa heet en de spinazie slap laten worden. Citroensap en bijna alle kaas erdoor roeren. De kaas laten smelten en het restje kaas over het gerecht strooien alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    2

    Een beetje flauw. Ik zou er persoonlijk fèta voor gebruiken en wellicht wat cherrytomaatjes door doen. - 11 dec 2013

    MariannevanVelzen
    1

    Heerlijk - 28 jun 2013

    JolandaPaanakker
    0

    Lekker, maar wel wat flauwtjes, ik heb er hummus doorheen geroerd en wat sesamzaad, dat geeft de quinoa smaak wat extra kracht bij. Lekker basisrecept waar je fijn mee kunt experimenteren - 03 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren