Rabarbercheesecake

    Rabarbercheesecake

    10keer bewaard
    1uur15min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, frisse combinatie van taart en cheesecake.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eetlepels maïzena
    • 200 gr suiker
    • 1 snufje zout
    • 125ml water
    • 375 gr rabarber, gesneden
    • 1 kant-en-klare taartbodem (23 cm) of maak dit recept.
    • 1 pakje (200 gr) roomkaas
    • 2 eieren
    • 100g suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    2. In een sauspan maïzena, 200 gr suiker, zout, water en rabarber vermengen. Onder af en toe roeren al kokend laten indikken. Over de taartbodem verdelen.
    3. 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Uit de oven halen en de temperatuur verlagen tot 170°C/gasstand 3.
    4. In een middelgrote kom roomkaas, eieren en 100 gr suiker tot een glad geheel kloppen. Over de rabarber verdelen.
    5. 35 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de vulling stevig is.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren