Rabarbercobbler

    Rabarbercobbler

    11keer bewaard
    40min


    154 personen hebben dit gemaakt

    Een cobbler is een gebaksoort die bestaat uit een laag fruit, waar overheen een deeglaag ligt, waar het tijdens het bakken vrijkomende vruchtensap in kan trekken. Met rabarber bereidt u een perfecte cobbler, maar u kunt naar eigen smaak ander fruit gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 150 gr suiker
    • 2 eetlepels maïzena
    • 500 gr rabarber, gesneden
    • 1 eetlepel water
    • 15 gr boter, in klontjes
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • De bovenlaag
    • 125 gr witte bloem
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 50g boter
    • 60 ml melk
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een vierkante ovenschaal van 23 cm licht invetten.
    2. In een sauspan 150 gr suiker en maïzena vermengen. Rabarber en water toevoegen, aan de kook brengen en al roerend 1 minuut laten koken. Overscheppen in de ingevette ovenschaal. 15 gr klontjes boter en kaneel erover verdelen.
    3. Bloem, 1 eetlepel suiker, bakpoeder en zout in een middelgrote kom zeven. Boter erdoor wrijven tot een grof kruimeldeeg ontstaat.
    4. In een kopje melk en ei vermengen, aan de droge ingrediënten toevoegen en tot een vochtig deeg roeren. Met een theelepel over de rabarbarmix verdelen en bestrooien met suiker.
    5. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot de bovenkant krokant en lichtbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren