Rabarberkoek

    Rabarberkoek

    12keer bewaard
    55min


    190 personen hebben dit gemaakt

    Deze plaatkoek is een welkom alternatief om die enorme hoeveelheid rabarber uit de tuin te verwerken. Een heerlijke afwisseling.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 250g bloem
    • 85 gr poedersuiker
    • 250g boter, zacht
    • 500g suiker
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 60g bloem
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 550 gr verse rabarber, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. In een middelgrote kom 250 gr bloem, poedersuiker en boter tot een deeg mixen of minstens de boter tot piepkleine klontjes maken. Over de bodem van een 22x33 grote ovenschaal verdelen en aandrukken.
    2. 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Terwijl de bodem gebakken wordt basterdsuiker, zout, bloem en eieren in een grote kom vermengen. Rabarber erdoor roeren en goed vermengen. Over de taartbodem verdelen als deze uit de oven komt.
    3. Nogmaals 35 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de rabarber gaar is. Laten afkoelen en om te serveren in vierkantjes snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren