Rabarbermuffins

    Rabarbermuffins

    8keer bewaard
    35min


    117 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om die ingevroren rabarber uit de vriezer te verwerken. U kunt ook verse rabarber gebruiken als die voorradig is. Heerlijk sappige, friszure muffins.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 120 gr vanilleyoghurt
    • 30 gr boter, gesmolten
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ei
    • 165 gr witte bloem
    • 165 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 120 gr rabarber, in stukjes
    • De bovenlaag
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 4 eetlepels verkruimeld amandelschaafsel
    • 2 theelepels boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm voor 12 muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een middelgrote kom yoghurt, 30 gr gesmolten boter, olie en ei vermengen. In een grote kom bloem, 165 gr basterdsuiker, baksoda en zout vermengen. De vloeibare ingrediënten bij de droge schenken en grof mengen. Rabarber erdoor scheppen en de vormpjes voor 2/3 met beslag vullen.
    3. In een kopje resterende basterdsuiker, kaneel, nootmuskaat, amandelen en 2 theelepels gesmolten boter vermengen. De bovenkant van de muffins hiermee insmeren en lichtjes aandrukken.
    4. 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant bij lichte druk terugveert. 15 minuten in de bakvorm laten afkoelen alvorens uit de vorm te verwijderen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren