Rabarbermuffins met walnoot

    Rabarbermuffins met walnoot

    2keer bewaard
    40min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Serveren met roomkaas, boter of met een schepje zelfgemaakte rabarbersaus.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 gr witte bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 100g donkerbruine basterdsuiker
    • 250ml karnemelk
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 300 gr verse rabarber, gesneden
    • 60g gehakte walnoten
    • 100g suiker
    • 30 gr boter, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom bloem, baksoda, kaneel en zout vermengen. Apart zetten.
    3. In een middelgrote kom basterdsuiker, karnemelk, eieren en vanille mixen. Rabarber en walnoot erdoor scheppen. Bloemmix toevoegen en mixen tot het beslag net vochtig is. In de muffinvormen scheppen.
    4. In een kommetje suiker en boter vermengen en over de muffins strooien.
    5. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van de muffins verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren