Rode snapper met venkel en knoflook

    Rode snapper met venkel en knoflook

    4keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk sappig en mals gebakken snapper met al uw favoriete ingrediënten: knoflook, sjalotjes, venkel en witte wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 75 ml extra virgin olijfolie, apart te verwerken
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 venkel, in dunne plakjes
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • 30 gr verse peterselie, fijngesneden
    • 1 hele (2 kg) rode snapper
    • zout en peper naar smaak
    • 60 ml droge witte wijn
    • 2 eetlepels citroensap
    • 3 eetlepels knoflook, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2
    2. In een koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Venkel, sjalotjes en 3 teentjes fijngesneden knoflook toevoegen en al roerend ong. 5 minuten bakken tot de venkel zacht begint te worden. Van het vuur halen, de groenten in een kom scheppen en peterselie erdoor roeren. De olie uit de pan bewaren.
    3. De hele vis met zout en peper kruiden en deze vervolgens met het venkelmengsel vullen. Bind de vis met keukendraad op 3 plekken dicht en leg hem vervolgens in een ovenschaal. Witte wijn, citroensap en bewaarde olie erover schenken en bestrooien met 3 eetlepels knoflook.
    4. In de voorverwarmde oven bakken tot de vis niet meer doorzichtig is en met een vork makkelijk uiteen valt (ong. 20 minuten).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren