Romige kalkoen in bladerdeeg

    Romige kalkoen in bladerdeeg

    13keer bewaard
    1uur20min


    203 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke en snelle manier om restjes kalkoen of kip op te maken. Serveer de romige kalkoen op vierkantjes bladerdeeg als een soort improvisatie van een taart. Of serveer met eiernoedels of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakjes bladerdeeg
    • 25g boter
    • 3 verse champignons, in plakjes
    • 1 eetlepel bloem
    • 250ml kalkoen- of kippenbouillon
    • 125ml slagroom
    • 150g stukjes gekookte kalkoen
    • 50g diepvrieserwtjes, ontdooid
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 55min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg op de plaat.
    2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middellaag vuur tot het goudbruin is. Fruit hierin de champignons tot ze zacht zijn. Roer de bloem erdoor tot het glad is. Klop langzaam de bouillon erdoor en kook door tot het iets ingedikt is.
    3. Doe het bladerdeeg in de oven en bak zoals het op de verpakking staat.
    4. Roer de room, kalkoen en erwten door het bouillonmengsel. Zet het vuur laag, en laat sudderen tot het dik is geworden. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Haal het bladerdeeg uit de oven zodra die goudbruin is. Leg 1 vierkantje bladerdeeg op elk bord en schep hierop het kalkoenmengsel. Meteen opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren