Baingan Bharta (aubergine curry)

    Baingan Bharta (aubergine curry)

    42keer bewaard
    1uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig, smaakvol vegetarisch gerecht uit India. Heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een vleescurry met pitabrood, naanbrood of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote aubergine
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 1 middelgrote ui, in dunne plakjes
    • 1/2 eetlepel gember, fijngesneden
    • 1/2 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 1 tomaat, in blokjes
    • 110 gr magere yoghurt
    • 1 verse groene chilipeper, zeer fijngesneden
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 bosje verse koriander, zeer fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8.
    2. Leg de aubergine op een middelgrote bakplaat. 20-30 minuten bakken tot de aubergine gaar is. Uit de oven halen en laten afkoelen, vervolgens de schil verwijderen en in stukjes snijden.
    3. In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur de olie verwarmen. Komijnzaad en ui toevoegen. Sauteren tot de ui zacht is.
    4. Gember, knoflook, kerriepoeder en tomaat toevoegen, en 1 minuut verder bakken. Yoghurt erdoor roeren. Aubergine en chilipeper toevoegen en met zout op smaak brengen. Afdekken en 10 minuten op een hoog vuur laten inkoken.
    5. Deksel verwijderen, vuur laag zetten en 5 minuten verder laten koken. Garneren met koriander alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Erg lekker, in plaats van yoghurt kokosmelk toegevoegd - 13 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren