Romige kippensoep met wilde rijst

    Romige kippensoep met wilde rijst

    36keer bewaard
    30min


    2177 personen hebben dit gemaakt

    Een uiterst vullende, stevige soep. Ik maak de soep op koude, regenachtige dagen en serveer hem met een snee zelfgemaakt brood. Tip: de soep is perfect om restjes gebraden kip te verwerken of kip die overblijft nadat u bouillon gemaakt hebt. De restjes soep zijn ook heerlijk, maar verdun deze eventueel met wat magere melk of water.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 liter kippenbouillon
    • 500ml water
    • 2 kipfilets, gekookt en in reepjes gescheurd
    • 125 gr wilde rijst
    • 2 takjes tijm
    • 1 laurierblad
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 100 gr witte bloem
    • 100g boter
    • 500 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur bouillon, water en kip net aan kook brengen. Rijst, tijm, laurierblad en knoflook toevoegen en in een gesloten pan 10 minuten laten sudderen.
    2. In een kopje zout, peper en bloem vermengen. In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Het vuur laag zetten en het bloemmengsel er eetlepel per eetlepel aan toevoegen tot een roux ontstaat. In kleine beetjes slagroom toevoegen en tot een goed gemengde, gladde saus kloppen. De saus al kokend 5 minuten laten indikken.
    3. Roommengsel door rijst-bouillonmengsel roeren en 10-15 minuten op een middelhoog vuur verhitten. Takjes tijm en laurierblad verwijderen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    4

    Heerlijke soep! Al heb ik in mijn versie de soep nog wat verrijkt. Ik heb een beetje spek uitgebakken. het meeste vet uit de pan geschept en vervolgens heb ik een kleine versnipperde ui, 1 stengel fijngehakte selderij en een handje kleingesneden champignons toegevoegd. Even aanbakken en afgeblust met een scheut witte wijn. Dit door de rest van de soep gemengd. Voor de slagroom heb ik de helft melk genomen en helft slagroom om het iets minder vet te maken. Heerlijk. - 27 feb 2012

    GerdaGeertsma
    1

    Ik vond hem lekker maar de overige 4 medebewoners niet. Het overige gaat mooi de vriezer in en als ik hem weer een keer maak, doe ik dat gewoon in een kleiner portie - 23 sep 2014

    anna77
    van
    0

    Lekker! stevige, romige soep voor in de winter... - 27 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren