Romige chowder met wilde rijst

    Romige chowder met wilde rijst

    5keer bewaard
    1uur10min


    66 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk stevige soep met veel structuur. Perfect om op een koude winternacht met een stuk krokant brood bij de openhaard te eten. De smaak van de soep is afhankelijk van de bereidingswijze van de kip. Gepocheerde kip geeft een goede smaak, terwijl gebraden kip een meer complexe smaak biedt.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 2 eetlepels boter
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 stengels selderie, fijngesneden
    • 2 wortels, in stukken
    • 250 gr ongekookte wilde rijst
    • 2 liter kippenbouillon
    • 1 laurierblad
    • 125ml slagroom
    • 150 gr gekookte kip, in blokjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de boter smelten. Sauteer daarin 5-10 minuten ui, selderie en wortel tot de ui doorzichtig is en de wortel zacht begint te worden.
    2. Rijst erdoor roeren, vervolgens kippenbouillon en laurierblad toevoegen. Het vuur laag zetten en de rijst onder af en toe roeren in 1 uur gaar koken.
    3. Room toevoegen en 500 ml van de soep in blender of foodprocessor pureren. Gepureerde soep weer in de pan schenken en kip toevoegen. Goed roeren en verhitten. Op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren