Roomkaas blintzes

    Roomkaas blintzes

    10keer bewaard
    30min


    140 personen hebben dit gemaakt

    Deze roomkaas blintzes (Oost-Europese flensjes) zijn een heerlijk hapje voor een feestje. Met gebruik van witbrood zijn ze nog makkelijk te maken ook! Ze kunnen worden ingevroren in een luchtdicht bakje alvorens te bakken, dan hoef je ze alleen nog maar even in de oven te doen, rechtstreeks uit de vriezer.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 (500g) witbrood
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 2 pakjes (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 2 eetlepels melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 125g boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier.
    2. Haal de korst van het brood en rol de boterhammen plat.
    3. Meng in een kleine kom de suiker en kaneel.
    4. Meng in een grote kom de zachte kaas, melk en vanille tot een glad geheel. Smeer deze mix op elk sneetje platgerold brood. Rol elke plakje brood op. Dip de rolletjes in de gesmolten boter, rol de blintzes daarna direct door het suiker-kaneel mengsel. Snij de rolletjes in stukjes van 3cm. Leg de blintzes op de bakplaat.
    5. Bak 10 minuten.

    Wat is een blintz?

    Blintz is een Jiddisch woord voor een dun crêpe-achtig pannekoekje. Dit is makkelijke versie van een blintzrecept, aangezien witbrood wordt gebruikt in plaats van zelfgebakken pannekoekjes van gistbeslag. Blintzes worden traditioneel opgerold en gevuld met zowel zoete als hartige vullingen.

    Tip:

    Je kan van dit recept ook hartige blinzes maken door suiker, kaneel en vanille te vervangen met gehakte kruiden zoals bieslook, oregano, basilicum en tijm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren