Roomsoep van verse asperges

    Roomsoep van verse asperges

    14keer bewaard
    50min


    121 personen hebben dit gemaakt

    Wat een heerlijke manier om verse asperges te bereiden!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 gr verse groene asperges
    • 250 gr ui, fijngesneden
    • 85g boter
    • 1 snufje zout
    • 6 eetlepels witte bloem
    • 500ml water
    • 1 liter hete melk
    • 1 theelepel gedroogde dille
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen witte peper
    • 2 eetlepels tamari of lichte sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De harde onderkant van de asperges verwijderen en weggooien. De toppen verwijderen en apart zetten. De stengels grof hakken.
    2. In een koekenpan op een middelhoog vuur de licht gezouten asperges 8-10 minuten met ui in boter bakken.
    3. Als de uien doorzichtig zijn bloem erbij strooien. 5-8 minuten al roerend op het laagste vuur laten koken.
    4. Al roerend geleidelijk water of bouillon toevoegen. Onder frequent roeren 8-10 minuten laten indikken. Even laten afkoelen.
    5. In een blender beetje bij beetje met melk pureren tot een gladde saus ontstaat.
    6. De puree weer in de 3 literpan schenken, bij voorkeur in een dubbele koker (au bain-marie). Dille, 1 theelepel zout, peper en tamari toevoegen, langzaam warm laten worden, maar niet laten koken.
    7. Terwijl de soep warm wordt de aspergepunten in kokend water in ong. 2 minuten zacht, maar nog groen koken. Afgieten en de hele punten door de soep roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren