Gebakken appelrol

    Dit recept maakte mijn grootmoeder in de jaren '30.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • mespuntje zout
    • melk
    • 1 eetlepel boter
    • 2 appels, geschild en in schijfjes
    • 1 eetlepel rozijnen
    • 1 eetlepel schil, fijngesneden
    • 1 grote theelepel mixed spice (of koekkruiden)
    • 1 eetlepel boter
    • 4 eetlepels suiker
    • 180 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Bloem, bakpoeder en zout in een mengkom mengen en 1 eetlepel boter toevoegen. Genoeg melk toevoegen om een plakkerig, scone-achtig deeg te vormen.
    2. Lichtjes uitrollen tot ong. 20x30 cm. Appel, rozijn, schil en kruiden erover verspreiden en oprollen. In een diepe ovenschaal leggen en hete saus (zie hieronder) erover schenken. 45-60 minuten in een matig hete oven bakken.
    3. Voor de saus: 1 eetlepel boter, suiker en 180 ml water in een sauspan aan de kook brengen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties