Gebakken appelrol

    Gebakken appelrol

    6keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Dit recept maakte mijn grootmoeder in de jaren '30.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • mespuntje zout
    • melk
    • 1 eetlepel boter
    • 2 appels, geschild en in schijfjes
    • 1 eetlepel rozijnen
    • 1 eetlepel schil, fijngesneden
    • 1 grote theelepel mixed spice (of koekkruiden)
    • 1 eetlepel boter
    • 4 eetlepels suiker
    • 180 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Bloem, bakpoeder en zout in een mengkom mengen en 1 eetlepel boter toevoegen. Genoeg melk toevoegen om een plakkerig, scone-achtig deeg te vormen.
    2. Lichtjes uitrollen tot ong. 20x30 cm. Appel, rozijn, schil en kruiden erover verspreiden en oprollen. In een diepe ovenschaal leggen en hete saus (zie hieronder) erover schenken. 45-60 minuten in een matig hete oven bakken.
    3. Voor de saus: 1 eetlepel boter, suiker en 180 ml water in een sauspan aan de kook brengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren