Rucolasalade met cannellinibonen

    Rucolasalade met cannellinibonen

    5keer bewaard
    23min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle, heerlijke warme salade die als lichte lunch gebruikt kan worden of als bijgerecht naast een lekkere biefstuk of karbonade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 (400g) blikje tomatenblokjes
    • 3 eetlepels witte wijn
    • 1 theelepel gedroogde salie
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 blikje (400 gr) cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
    • 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 60 gr rucola
    • 25 gr Parmezaanse kaas, geschaafd (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:23min 

    1. In een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie verhitten en daarin de knoflook ong. 1 minuut bakken. Tomaat, wijn, salie en tijm toevoegen, het vuur matig hoog zetten en 2-3 minuten laten sudderen. Cannellinibonen en basilicum erdoor roeren, zout en peper erover strooien. 3-4 minuten laten koken tot de bonen goed warm zijn.
    2. Rucola over een serveerschaal verdelen. De bonenmix over de sla scheppen en eventueel beleggen met geschaafde Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren