Rundvleescurry met wintergroenten

    Rundvleescurry met wintergroenten

    10keer bewaard
    2uur5min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind pikante curry's niet lekker, maar een milde curry is een welkome afwisseling. In dit recept voor milde rundvleescurry worden knolgroenten gebruikt. Het is erg vullend en lekker met bruine basmatirijst. De Chinese vijfkruidenmix bestaat uit anijs, kaneel, venkel, peper en kruidnagel.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr runderstoofvlees in stukken
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 stukken (7 cm) verse gember, geschild en gehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 uien, geschild en in stukjes
    • 2 stengels selderie, gesneden
    • 2 eetlepels kerriepoeder, of naar smaak
    • 2 eetlepels korianderpoeder
    • 1 theelepel Chinese vijfkruidenmix
    • 1 theelepel kurkumapoeder
    • 2 wortels, geschild en in plakjes
    • 2 pastinaken, geschild en in stukjes
    • 2 aardappels, geschild en in blokjes
    • 1 courgette, in plakken
    • 2 appels - geschild, zonder klokhuis en in stukjes
    • 125g sultanarozijnen
    • 150 gr cashewnoten
    • 125ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een braadslee met aluminiumfolie bedekken.
    2. Het rundvlees in een sauspan onder water zetten, aan de kook brengen en 30 minuten op een laag vuur laten sudderen.
    3. Intussen in een diepe pan op een matig hoog vuur de olijfolie verhitten. Gember, knoflook, ui, en selderie toevoegen en deze in ong. 5 minuten zacht bakken. Kerriepoeder, koriander, vijfkruidenmix en kurkuma toevoegen en goed door de uienmix roeren. Nogmaals ong. 5 minuten bakken, vervolgens wortel, pastinaak, aardappel, courgette en appel toevoegen. Het rundvlees met kookvocht in de pan gieten, met rozijnen en cashewnoten en omscheppen tot alle kruiden goed vermengd zijn.
    4. Rundvlees en groenten in de braadslee schenken. 125 ml water erover sprenkelen en de braadslee met aluminiumfolie afdekken.
    5. Het gerecht in ong. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot goed doorgewarmd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren