Scandinavische amandelkoekjes

    Scandinavische amandelkoekjes

    12keer bewaard
    35min


    95 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het favoriete koekje van mijn familie. Ze zijn eenvoudig te maken, uniek en mooi. Een uitstekend recept om met kerst te maken om weg te geven. Neem het recept mee, iedereen zal het willen hebben!

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 125 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 1 ei
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 225 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 eetlepels melk
    • 50 gr amandelschaafsel
    • amandelglazuur
    • 125 gr poedersuiker
    • 1/4 theelepel amandel extract
    • 4 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasovenstand 3. Bekleed bakplaten met bakpapier.
    2. Klop in een middelgrote kom de boter en suiker zacht. Voeg ei en amandelextract toe; mix tot het luchtig is. Roer de bloem, bakpoeder en zout erdoor; mix goed door.
    3. Verdeel in 4 porties, en rol elk deel uit tot een rol van ongeveer 30cm lang. Leg twee rollen op elke bakplaat, 10 tot 13 cm van elkaar af. Druk elke rol plat tot ongeveer 7cm breed. Bestrijk de plak met melk en bestrooi met amandelschaafsel.
    4. Bak 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes lichtbruin zijn. Snij de koekjes, als ze nog warm zijn, diagonaal in plakken van 2,5 cm breed. Besprenkel met amandelglazuur als ze afgekoeld zijn.
    5. Amandelglazuur: Meng in een kleine kom de poedersuiker, amandelextract en melk tot een glad geheel. Besprenkel hiermee de afgekoelde koekjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren