Sinaasappel-rabarberjam

    (131)

    Een lekkernij voor liefhebbers van rabarber, deze heerlijk simpele rabarberjam. De jam is goed in te vriezen, maar is waarschijnlijk al op voor de vriezer open gaat. Geweldig!


    128 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 1,2 kg verse rabarber, gesneden
    • 400g suiker
    • 2 theelepels sinaasappelrasp
    • 80 gr sinaasappelsap
    • 125ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een sauspan rabarber, suiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en water vermengen. Aan de kook brengen en op een matig laag vuur 45 minuten onder af en toe roeren laten koken, of tot de jam ingedikt is. De jam dikt bij afkoelen verder in. In hete, steriele potten scheppen en met deksel en ringen sluiten. In de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (131)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren