Inloggen Aanmelden

Snelle kip en bonenschotel met artisjok en olijven

  • 1beoordeling
  • 5keer bewaard
  • 1uur

Een cassoulet van het Franse platteland met een Grieks tintje.

garp916

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gr kipfilet, in hapklare stukken
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 175 ml witte wijn
  • 175 ml kippenbouillon
  • 3 blikjes (400 gr) cannellinibonen, uitgelekt
  • 1 zak (500 gr) verse spinazie
  • 1 blik (400 gr) artisjokhart, uitgelekt en in vieren
  • 225 gr hele zwarte olijven, uitgelekt
  • 1 eetlepel verse dragon, fijngesneden
  • 1 takje verse rozemarijn
  • zout en gemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. In een grote pan op een matig hoog vuur de olie verhitten. Kipfilet toevoegen en onder af en toe roeren 3 minuten bakken. Knoflook toevoegen en bakken tot de kip aan alle kanten goudbruin is. Witte wijn erbij schenken, 1 minuut laten sudderen en vervolgens kippenbouillon, bonen, spinazie, artisjok, olijven, dragon en rozemarijn erdoor roeren. Op smaak brengen met gemalen zwarte peper.
  2. Aan het sudderen brengen, vervolgens het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en 30 minuten laten sudderen. Af en toe doorroeren en net voor serveren het takje rozemarijn verwijderen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

berts
van
0

Stevige pot. Mengeling van diverse smaken die verrassend afwisselen. Ik heb geen spinazie toegevoegd - 20 okt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties