Snelle kip en bonenschotel met artisjok en olijven

    Snelle kip en bonenschotel met artisjok en olijven

    6keer bewaard
    1uur


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een cassoulet van het Franse platteland met een Grieks tintje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 500 gr kipfilet, in hapklare stukken
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 175 ml witte wijn
    • 175 ml kippenbouillon
    • 3 blikjes (400 gr) cannellinibonen, uitgelekt
    • 1 zak (500 gr) verse spinazie
    • 1 blik (400 gr) artisjokhart, uitgelekt en in vieren
    • 225 gr hele zwarte olijven, uitgelekt
    • 1 eetlepel verse dragon, fijngesneden
    • 1 takje verse rozemarijn
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote pan op een matig hoog vuur de olie verhitten. Kipfilet toevoegen en onder af en toe roeren 3 minuten bakken. Knoflook toevoegen en bakken tot de kip aan alle kanten goudbruin is. Witte wijn erbij schenken, 1 minuut laten sudderen en vervolgens kippenbouillon, bonen, spinazie, artisjok, olijven, dragon en rozemarijn erdoor roeren. Op smaak brengen met gemalen zwarte peper.
    2. Aan het sudderen brengen, vervolgens het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en 30 minuten laten sudderen. Af en toe doorroeren en net voor serveren het takje rozemarijn verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Stevige pot. Mengeling van diverse smaken die verrassend afwisselen. Ik heb geen spinazie toegevoegd - 20 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren