Snelle, stevige aspergesoep

    Snelle, stevige aspergesoep

    2keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk vullende lentesoep. Toen ik vrijgezel was, vroor ik de restjes vaak in. Nu eet mijn man alles op nog voordat ik een deksel voor mijn tupperware gevonden heb!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr verse asperges, houtig stuk weggesneden
    • 1 eetlepel boter
    • 115 gr boter
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 3 eetlepels bloem
    • 1 blik (290 gr) romige kippensoep
    • 1L melk
    • 1/2 theelepel hete chilisaus
    • 2 eetlepels zout
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel vloeibare rooksmaakstof (liquid smoke) (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De asperges in hapklare stukken snijden. De punten apart houden. De asperges over 2 aparte magnetronbestendige bakjes verdelen. 1/2 eetlepel boter in elk bakje leggen. De bakjes losjes afdekken en in de magnetron zetten. De asperges in 15-20 minuten op hoge stand gaar koken.
    2. Terwijl de asperges stomen, in een grote sauspan op een matig hoog vuur 115 gr boter smelten en daarin ui en knoflook in ong. 5 minuten zacht fruiten. Bloem erbij strooien en 1 minuut met krachtig roeren tot een saus kloppen. Kippensoep, melk, chilisaus, zout, peper, (rooksmaakstof) en asperges toevoegen en in 7-10 minuten heet laten worden.
    3. 3/4 van de soep in porties in een blender pureren. De blender maximaal tot de helft vullen en de bovenkant vasthouden met een theedoek. De blender zachtjes opstarten, een paar keer kort pulseren en vervolgens door pureren tot een gladde soep. In een schone pan schenken. Als 3/4 van de soep gepureerd is, de resterende 1/4 (niet-gepureerde) soep en aspergepunten erdoor roeren en in ong. 5 minuten verhitten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren